Bingoa voi kärjistäen kutsua tärkeäksi osaksi suomalaista kulttuuria. Sitä on pelattu jo kauan ennen nettibingon keksimistä pelihalleissa ja seurataloissa, jossa pelin ääreen kokoontuivat nuoret ja vanhat pelin ystävät. Pelihallit ovat sulkeutuneet yksi toisensa jälkeen ja seuratalojen bingoillat ovat jääneet vanhusten hoivaan kun nettibingo on vallannut ykköspaikan.

Missä nettibingoa voi pelata?

Suomalaiset eivät ole ainoita nettibingon faneja, vaan se on erittäin suosittua myös Isossa-Britanniassa ja naapurissamme Ruotsissa. Kansainväliseen bingotunnelmaan pääseekin monessa nettikasinossa tai ainutlaatuisilla bingosivustoilla. Pelaaminen on netissä huomattavasti nopeampaa kuin tavallisessa bingoiltamassa, jossa joutuu odottelemaan rivien tarkistamista ja numeropallojen arvontaa.

Netissä bingoa voi pelata yksinpelinä tai muiden bingoystävien kanssa monipeleinä bingohuoneissa. Samalla nettipelaamiseen yhdistyy bingon sosiaalinen puoli, jolloin keskustellaan toisten pelaajien kanssa ja kannustetaan heitä voittoon. Kyseessähän on loppujen lopuksi täysin onneen perustuva ajanviete.

Suomalaiset nettibingot, onko niitä?

Kansainvälisten sivustojen lisäksi internetistä löytyy pelkästään suomalaisia varten räätälöityjä erikoisbingosivustoja, joissa asioiminen luonnistuu helposti suomeksi. Pelaajat ovat niin ikään ainoastaan suomalaisia, joten keskustelu sujuu keveämmin tutuista aiheista kuten säästä.

Nettibingoa pelatessa voitetaan sokeri- ja kahvipakettien sijasta aitoa kahisevaa rahaa, jonka takia kiinnostus on ollut niin suurta. Vain erittäin hyvän kahvihampaan omaava pystyy pelaamaan bingoiltamissa kun taas raha kelpaa kaikille. Suomalaista bingoa tarjoavat sivustot kuten Bingohuone ja Betsson.

Miten nettibingo eroaa tavallisesta bingosta?

Nettibingossa tuhannet pelaajat voivat pelata samaa peliä yhtä aikaa. Tempo on huomattavasti nopeampaa. Lisäksi nettibingossa ei tarvitse tyytyä tuijottamaan tylsää valkoista bingolipuketta vaan bingoa on tarjolla monenlaisilla värikkäillä teemoilla. Numerot julistaa edelleen bingoisäntä tai -emäntä, joka voi olla pelimuodosta riippuen oikea ihminen tai tietokone. Pelatessa tietokone automaattisesti merkkaa huudetut numerot pelilapulle, jolloin seuraaminen on vaivatonta jopa useamman pelilapun kanssa. Pelaajan tehtäväksi jää ainoastaan koko pelin paras osio: löytää bingot ja ehtiä julistamaan bingo ennen muita.

Voitetuista bingoista saadut rahat siirtyvät suoraan pelitilille. Niitä pystyy käyttämään uusien bingolipukkeiden ostamiseen tai ne voi myös kotiuttaa omalle pankkitilille. Nettibingon parissa voi vaivattomasti kerätä nopeassa ajassa monien kymmenien, jopa satojen eurojen voitot. Se tarkoittaa jo aika monta kahvipakettia.