Urheiluharrastukset tuovat elämään mukavasti täytettä ja pitävät sekä mielen että kehon kunnossa. Urheilun ei kuitenkaan tarvitse olla hampaat irvessä ja hiki lentäen liikkumista, vaan jokaiselle löytyy itselle kaikkein sopivin liikuntamuoto. Toisille se on reipas kävely raikkaassa ulkoilmassa, toiset pitävät lempeästä joogasta, ja jotkut taas valitsevat kehon äärirajoille vievän triathlonin. Vaihtoehtoja on lukemattomia. Oman lajin harrastaminen on hauskempaa, kun käytössä ovat asianmukaiset varusteet. Itse lajivarusteiden lisäksi on tärkeää valita sellaiset vaatteet, joissa liikkuminen on mukavaa ja tuntuu hyvältä. Erilaiset liikuntamuodot voivat asettaa myös vaatteille erilaisia vaatimuksia. Ennen ostoksille lähtöä onkin hyvä miettiä tarkkaan, millaiset ominaisuudet tulevat tarpeen juuri omassa lajissasi.

Vauhdikas treenaaminen vaatii paljon vaatteelta

Harrastatko lajia, joka saa kehon kunnolla liikkeelle? Tällaisissa lajeissa on erityisen tärkeää, että vaate on oikein valittu – se voi parhaimmillaan auttaa parempiin tuloksiin urheilusuorituksessa. Kun liikunta laittaa hikoilemaan paljon, on tärkeää valita sellaisia materiaaleja, jotka siirtävät hien pois iholta. Näin voit tehdä pitkiäkin treenejä tuntien itsesi mukavaksi. Tämä on erityisen tärkeää ulkona treenatessa, sillä ihon pinnalle jäähtyvä kosteus luo oivan pohjan sairastumiselle. Hikisen treenin jälkeen on hyvä vaihtaa päälle heti kuivaa ja lämmintä vaatetta. Jalkapallotreenin päätteeksi voit pukea päällesi vaikkapa oman suosikkijoukkueesi lämmittävän hupparin. Niitä löytyy helposti netistä: esimerkiksi samdodds.com tarjoaa Liverpool-faneille laajan valikoiman erilaisia huppareita, takkeja ja muita treenivaatteita.

Mukavat, rennot vaatteet hidastempoisiin lajeihin

Jos lajisi on rytmiltään rauhallisempi eikä se laita sinua hikoilemaan kovasti, ei vaatteiden välttämättä tarvitse välttämättä olla kaikkein teknisimpiä. Tällaisissa lajeissa sen sijaan on tärkeämpää se, että lihakset pysyvät lämpiminä rennossa rytmissä. Vaatteiden on siis hyvä olla sellaista materiaalia, joka tuntuu mukavalta ihoa vasten ja lämmittää riittävästi. Niissä tulee olla kunnolla joustoa, jotta kaikki liikkeet voidaan suorittaa vaivatta. Esimerkiksi joogassa ja pilateksessa on hyvä valita sellaisia vaatteita, jotka ovat melko ihonmyötäisiä: tämä auttaa näkemään, tehdäänkö liikkeet juuri oikealla tavalla. Vaatteet pysyvät myös napakasti paikoillaan silloinkin, kun liikkeissä yläkehoa taivutetaan eteen- tai alaspäin. Treenaaminen on hauskempaa, kun vaatteet ovat omaan makuusi – onneksi tänä päivänä valinnan varaa on runsaasti!