Koulujen päättyminen aiheuttaa monelle perheen äidille päänvaivaa kotona järjestettävien juhlien saralla. Vieläkin enemmän tuskaa aiheuttaa ylioppilaslahjan valitseminen: Nuorille miehenaluille rannekellon kanssa ei voi mennä väärin eikä myöskään lahjakortilla pukusuutarille. Nuorille neidoille korujen ostaminen on turhaa ja teekannusta voit hyvinkin saada kuhmun otsaasi. Mutta esimerkiksi lahjakortti sisustusliikkeeseen voi lämmittää tulevan opiskelijan arkea. Toisaalta paras ylioppilaslahja taitaa olla monen mielestä raha tai kesätyöpaikka.

Valmistujaisjuhlien lisäksi Suomen kesä on kiivasta aikaa häiden suhteen. Häiden suunnittelu onkin monen mielestä hektistä ja stressaavaa aikaa (kaikille paitsi miehille), koska nykynuorten pakkomielteinen halu näyttää julkisesti muille sitä ja tätä johtaa tilanteeseen, missä häät ovat kaikkea muuta kuin ”perinteiset”. Mutta ikimuistoiset häät saadaan aikaan myös ”nöyrin” keinoin valitsemalla esimerkiksi tapahtumapaikka oikein. Me kaikki haaveilemme Venetsian yön tai Havaijin auringonlaskun häistä, mutta harvalla riittää kukkaron leveys näihin huveihin. Täten Suomen kesän järvellä tapahtuva vihkiminen ajaa saman asian mainiosti.

Suomen mediassa on viimeisen vuoden aikana pyörinyt poliittiset pääotsikot. Jopa urheilu-uutiset ovat jääneet taka-alalle (lue edellinen artikkelimme Viimeisimmät urheilu-uutiset Suomessa). Tästä johtuen esimerkiksi myös Lifestyle-aiheiset uutiset ovat jääneet taka-alalle. Tämä ei tarkoita, sitä etteikö lifestyle-maailmassa satu ja tapahdu päivittäin. Kaksi edellä mainittua tapahtumaa dominoivat Suomen lifestyle-uutisten otsikoissa vuodesta toiseen. Hyvin harvoin lukijat kuitenkaan saavat radikaalisti ja aidosti uusia lifestyle-juttuja luettavakseen.