Musiikki kehittyy jatkuvasti, välillä eteenpäin, välillä taaksepäin ja välillä se ottaa askeleita sivulle ja takaisin. Usein sanotaan, että kaikki on jo keksitty, mutta kokeellisessa musiikissa on luultavasti loputtomasti tilaa kehittää uutta.

Suurten levy-yhtiöiden vaikutusvalta on vähenemässä ja nyt on tilaa kaikenlaisille kokeilijoille ja itsenäisille uran uurtajille. Jakelukanavat löytyvät netistä, ja kuka tahansa voi onnistua tuomaan itsensä esille ilman holhoavaa levy-yhtiötä.

Ja nyt listataan uusia musiikkitrendejä, jotka tämä kehitys on mahdollistanut:

1. Pimeä Basso

Dark Bass yhdistää elektronisen musiikin alueelta Basso musiikin, Triphopin ja Industrialin. Dark Bassin voisi nähdä vastaliikkeenä EDM:lle. Lajissa on sama raskas basso kuin EDM:ssä, mutta se on vielä raaempi, tummempi ja syvempi.

2. Progressiivinen raskas elektrorock

Luulitko rockin olevan jo kuollut? Tämä uusi genre herättää sen henkiin. Tämä genre yhdistää metallin, rockin ja EDM:n elementtejä luoden täysin uuden kokonaisuuden. Kappaleet ovat usein energiantäyteisiä, ja niiden tahtiin on hyvä moshata tai tanssia. Biitit ovat suuria ja modernin kuuloisia, niin kuin EDM:ssä, mutta tahdistus on aggressiivista ja progressiivista, kuten rokissa tai metallissa.

3. Air Pop

Air popissa yhdistyvät ambient, trip-hop, pop ja Psy Rock. Biitit ovat usein rohkeita hiphop breakeja ja vokaalit ovat rauhallisia, pimeitä, pehmeitä tai mysteerisiä.

Lisäksi musiikkia kehitetään yhä enemmän lyhyelle keskittymiskyvylle. Kappaleita halutaan voida soittaa paljon julkisilla paikoilla, ja tavoitteena on napata ensikertalaisen kuulijan huomio heti esimerkiksi Spotifyssa tai YouTubessa. Esimerkiksi kertosäe saatetaan laittaa jo heti kappaleen alkuun.